Наш госпіталь визнано найбільш доступним для людей з інвалідністю

20 Кві 2024 Новини

Як повідомив інформаційний портал “Твоє місто”, наш госпіталь визнаний набільш доступним для людей з інвалідністю. У Львові обстежили на доступність медзаклади.

Йдеться про Львівську обласну клінічну лікарню, Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр, Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню та Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи у Винниках. Про це повідомили у Львівській облраді.

Загалом доступність перевірили за 71 критерієм спеціального опитувальника. Обстежили прилеглу територію закладів, входи й заїзди до приміщень, оглянула сходові підйоми, ліфти, заміряла ширину проходів і наявність порогів, оцінила інформаційну доступність та стан санітарно-гігієнічних приміщень.

«Зразковим з погляду доступності є госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи у Винниках. Нещодавно тут відбулася реконструкція і він є найбільш пристосованим для людей з інвалідністю. У ньому передбачені більшість пунктів, які є в опитувальнику. Є деякі недоліки в частині маркування, інформаційних табличок. Але ліфти, пороги відповідають нормам, пандуси зроблені з правильним ухилом», – зазначив член робочої групи, депутат обласної ради Захар Миляник.

посилання на джерело новини.

Шукати

+